Tuesday

Happy (insert a number) friends


Понякога няма нищо по-полезно и отрезвяващо от малките разочарования, които те карат за момент да забавиш крачка, но и да огледаш по-добре пътя. И спътниците си. 

Понякога толкова ти се иска да вярваш, че някой е такъв, какъвто го рисуваш с танцуващи от вълнение пръсти, че след това разочаровано взимаш рисунката, обръщаш я към стената и чакаш да мине дълго, дълго време преди да  я погледнеш отново от лицевата страна. 
И да видиш къде си сгрешил.

Лятото никога не е било така настоятелно в опитите си да ме накара да направя обратен завой и да тръгна по съвсем нови пътеки в търсене на нещото, което ще ме накара да се чувствам смислена в края на златното му царство.
Броях дните до едно пътуване, изведнъж те се оказаха много по-малко от планираното, а пътуването - съвсем друго и макар че още не мога да изгоня тънката сянка на разочарованието от лицето на радостта, знам, че това е правилният избор.

Хубаво е да имаш приятели, които ще те прегърнат силно и в еуфорията на щастието,  и в урагана на болката. Не, не е хубаво. Това е най-хубавото.
Всичко останало е като бронзовия загар на телата, който полека избледнява с отпътуването на лятото.


7 comments:

. said...

Явно не си усетила изпепеляващите лъчи на зимното слънце. Кеф ти тен, кеф ти зачервявания, кеф ти болка. Аз на това викам отдаденост и желание за загар. Всеки може да посети солариум или да се пльосне през лятото на плажа и да го прегръщат други, разложили се по пясъка хора.

Истинските приятели се познават по това, че заедно с теб ще дойдат да се облещят на зимното слънце по много семпли дрехи, че и без тях.

пп Говорим само за нашата половина от планетата, че диванетата под екватора баш по време на нашата зима се радват на високи температури, лятно настроение и (заради спецификата на климата) на бели акули :)

أمل said...

Ех, да, всичко е въпрос на гледна точка, останалото - на географска :)

Змей said...

Не мога да пропусна факта, че си сложила цветна снимка. Прекрасно. :)
И ще продължи да е такова. :)

أمل said...

цветовете са задължителни в момента ;)))))

Елена said...

"...Кажи: не ми пука
от таз несполука –
аз мога, аз вярвам, аз зная,
че въпреки факта
това е антракта,
това е антракта – не края!"
а,след лятото... идва циганското лято :)много благодатно и спокойно

أمل said...

да! :)

Philip Danchev said...

Страхотно нещо с истинските приятели :) Обаче никакво произволно "insert a number", че ще стане навалица, в която ще изчезне представата кой - кум, кой - сват :)