Friday

 
На един 9-ти (или 10-ти етаж, не помня точно), тя стои до прозореца, на перваза е изтегнала гръб като котка. Новооткритото котешко  усещане на момичето, станало жена чрез погрешната страст.
Ти палиш цигара, тя не пуши, но прихваща неловко между пръсти твоята цигара и вдишва дима. Бельото й е искрящо бяло и толкова контрастиращо на тъмните страсти, които са ви довели в тази хотелска стая. Лицето й е кръгло и някак наивно, дори не знаеш  тази същата жена-дете ли ти показа най-древния танц.
И пак цигара до прозореца. Долу на булеварда колите са малки светещи точки. Не знаеш дали току-що сте правили просто секс, защото такъв секс просто няма или сте попаднали в някаква клопка, от която прозорецът не може да е изход. Знаете само, че половин час по-късно две таксита ще се движат към противоположните краища на града и никога повече няма да изречете на глас имената си без да се стараете да прозвучат безразлично. Ти ще я обичаш още дълго, а тя ще започне тепърва своето търсене, защото в гърдите и душата й се е отворил онзи същия прозорец, на който тя понякога все още сънува, че пуши. Твоята цигара.
 
 
 
 
 
 

No comments: