Wednesday

01.08


Красивото момиче винаги има поне дузина мъже, които искат да споделят завивките, смеха, лятото и чисотата в душата му. Още толкова, които искат да направят момичето жена, да се опитат да я направят щастлива, да я имат за себе си, да я показват и да се гордеят с нея пред другите. Още много, които да споделят с нея бутилка вино, филм или пък диня със сирене.

Красивото момиче осъзнава колко е само, когато има нужда просто да се разреве като тригодишно, да изглежда ужасно, да бъде рошаво и запотено, да има дъх на сълзи и да изхълца всичката си болка, а после да подсмърча на нечие рамо, докато чува всичко е наред, всичко е наред.

Тогава никой от тези мъже не е наблизо.

Момичето тази вечер чете думите си, написани за един такъв мъж в една нощ преди толкова много време. Когато той е бил зает да прегръща. Други.


8 comments:

Valkocompany said...

Стига де :)
Плашиш ме :)Няма сега да приготвяме носните кърпи :)
http://my-hit.ru/film/17262

Снежана said...

Много силно и много точно.

أمل said...

летните лагери винаги са фатални за някои неща ;)

Зори said...

Красотата не е единствен фактор за намирането на истинското рамо, а това момиче е и достатъчно умно, че да си издуха носа, да го вдигне от нивото на нещастните размисли и да го забоде високо, високо в небето, аха-аха почти до луната. Като свърши всичко това - да си припомни и нещо хубаво от летните лагери, щотооооо...

Detelin Markov said...

Много е странно, която мъж чете тези неща... защото си права, но защо нещата са така, а не както трябва да са...

Beijaflor said...

The summer in her eyes will never end...
Браво!

Anonymous said...

Чета те повече, за да те разбера по-добре. Колкото повече те чета, толкова по-малко те разбирам...

Не искам да бъда груб, но на моменти изглежда сякаш 90% от негативните емоции си ги създаваш сама и дори се някак си се стремиш към тях...

أمل said...

по всичко личи, че много правилно си ме прочел ;)
само дето още се дописвам